Breadcrumb

  1. Нашата визия
  2. За Сантен

За Сантен

Сантен Фармасютикъл е една от водещите световни фармацевтични компании, специализирани в областта на офталмологията. Основана в Япония преди повече от век и в момента служеща на пациенти по целия свят. Ние сме лидер на офталмологичния пазар в Япония. Активни сме на европейския пазар от 1994 г. и се радваме на силен ръст в региона EMEA (Европа, Близкия изток и Африка), както и в световен мащаб. Стремим се да подобряваме очното здраве и зрението на пациентите и да правим ефикасни терапии, достъпни за пациентите и за здравните системи. Тъй като единственият ни фокус е офталмологията, ние можем да оценим, да реагираме и да действаме бързо в тази специализирана област, където имаме дълбоки познания и опит.

Поставяйки фокус върху зрението, ние имаме огромна и уникална възможност да подобрим качеството на живот на пациентите, като същевременно поддържаме силна и ефективна търговска организация. С относителното застаряване на населението, броят на пациентите страдащи от глаукома и увреждане на ретината се увеличава. Фармацевтичният пазар на офталмологични медикаменти, отпускани по лекарско предписание, расте бързо. В резултат на постоянно развиващите се технологии се появяват нови методи за лечение и диагностика. В офталмологията възникват много неудовлетворени потребности на пациентите.

Офталмологичните медикаменти, отпускани по лекарско предписание, са наша основната дейност и представляват над 80% от глобалните ни нетни продажби. Освен това предлагаме лекарства и медицински изделия, отпускани без рецепта, както и хранителни добавки за очи. В региона ЕМЕА (Европа, Близък Изток и Африка) ние сме лидер в лечението на глаукома и сухо око. В тези области, нашето портфолио съдържа продукти за всички етапи от лечението на съответното заболяване. Разширяваме също и нашия асортимент в областта на очните инфекции, алергиите, корекции на зрението и глаукомната хирургия.